Haluatko selvät sävelet ja suunnitelmat pihallesi toteutettavaksi joko omin voimin tai ammattilaisten avulla?

Pihatiikerin pihasuunnittelupaketit on tehty yleisimpiin pihasuunnittelutarpeisiin okt-pihalle. Laajat, pienet, erikoiskohteet sekä taloyhtiöpihat sisältö ja hinnoittelu sopimuksen mukaan.

 

Jokaikinen piha ja asiakas on  minulle ainutlaatuinen ja  pihasuunnitelma uniikki kappale.

 

Tilaa pihasuunnitelma

Varaa aika ilmaiselle 15 minuutin kartoituspuhelulle.

 

pihasuunnittelu-turku-pihatiikeri

*

STARTTI

Luonnospiirros

Edullisempi vaihtoehto sinulle, joka haluat toteuttaa pihasi ja sen materiaali ja kasvillisuusvalinnat itse.

Työn sisältö: Kolme kohdekäyntiä, konepiirretty luonnostasoinen suunnitelma mittakaavassa. Toimintojen sijoittelu, muotokieli, kulkuväylät, pinnanmuotoilun ja kuivatuksen perusperiaatteet, pinnoitteet, rakenteet, varusteet ja kasvillisuusalueet ilman tarkkoja kasvilajeja.

Luonnospiirros ei sisällä materiaali-, määrä-, eikä kasvillisuusluetteloita. Se ei lähtökohtaisesti sovellu urakkatarjousten pyytämiseen.

 

Hinta 1500 euroa  sis 24% alv.

1200 m2 tasamaan tontilla

**

MAXI

Pihasuunnitelma

Hinta-laatusuhteeltaan hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat selkeän valmiiksi mietityn suunnitelman pihasi rakentamiseen. Sen avulla pihasi kokonaisuus ja lopputulos pysyvät hallittuina ja voit tarvittaessa jakaa toteutuksen useammalle vuodelle.

Työn sisältö: Hyväksytyn luonnospiirroksen mukaan viimeistelty yleistason suunnitelma. Sisältää em. lisäksi pihavalaistuksen periaatteet, materiaali ja määräluettelot, istutusuunnitelman kasvilistoineen, työohjeet sekä tarvittavat detalji- ja leikkauskuvat.

Soveltuu tarjouspyyntöihin, jos haluat teettää pihasi tai osan siitä urakoitsijalla.

 

Hinta  2200 euroa sis. 24% alv.

1200 m2 tasamaan tontilla

***

DELUXE

Toteutussuunnitelma

Pihasuunnitelma ammattilaisille pihaurakoihin, jotka teetetään avaimet käteen palveluna.

Työn sisältö:

Tarvittava määrä kohde- ja työmaakäyntejä myös suunnitelman toteutusvaiheessa. Hyväksytyn luonnospiirroksen mukaan viimeistelty tarkka toteutussuunnitelma ja urakka-asiakirjat. Toimintojen sijoittelu, muotokieli, kulkuväylät, pinnanmuotoilun ja kuivatus, pinnoitteet, rakenteet, varusteet, pihavalaistus, istutussuunnitelma kasvilistoineen, materiaali ja määräluettelot, työselostus, suunnittelijan kustannusarvio sekä tarvittavat detalji- ja leikkauskuvat.

 

Hinta  3300 euroa sis. 24% alv.

1200 m2 tasamaan tontilla

Kenelle?

Yksityisasiakkaille

 • Sinulle, joka haluat teettää pihasi ammattilaisilla joko kokonaan tai osittain. Ilman suunnitelmaa tarjousten vertailu keskenään on hankalaa. Totetus ja kustannukset karkaavat helposti käsistä.
 • Sinulle, joka haluat itsellesi helppohoitoisen pihan, etkä tahdo viettää kaikkea vapaa-aikaasi pihalla puuhastelemassa. Pihasuunnitelma antaa selvät sävelet toteutukseen ja kokonaisuudesta tulee kerralla hyvä vaikka rakentaisitkin pihasi itse pala palata useamman vuoden aikana.
 • Uudiskohteen rakentajille, kun pihaa ei vielä ole olemassakaan. Yhteyttä kannattaa ottaa heti kun tontti on hankittu.
 • Vanhan pihan kunnostajille ja vanhan pihan uusille omistajille. Kun olet tyytymätön pihaasi.
 • Omakotipihoille, mökkipihoille, rivitalopihoille, paritaloille.

Taloyhtiöille

 • Taloyhtiöille, kun piha ei täytä asukkaiden toiveita tai on hankala hoitaa.

Yrityksille

 • Rakennusliikkeille erityisesti uusien rivitalokiinteistöjen pihojen räätälöinti kustannustehokkaasti asiakkaiden toiveiden mukaisesti.
 • Alihankintana

Näin pihasuunnittelu etenee

 • Yhteydenotto. Sovitaan aika pihakonsultointikäynnille. Saat enen käyntiä sähköpostilla täytettäväksesi pihasuunnittelun tsekkauslistan. Mitä paremmat lähtötiedot kohteesta on olemassa sitä tarkemmat suunnitelmat niiden pohjalta pystytään tekemään. Mikäli lähtötietoja tai pohjakarttoja ei ole, sovimme niiden hankkimisesta yhdessä.
 • Käynti, tarjous ja sopimus. Käynnin aikana kartoitan sekä teidän toiveenne, että tontin erityispiirteet. Käynnin jälkeen saatte kirjallisen tarjouksen pihasuunnittelusta. Hyväksymisenne jälkeen se toimii minulla myös kirjallisena sopimuksena suunnittelutoimeksiannosta.
 • Aikataulu. Tässä kohtaa sovitaan työn aikataulusta. Pihasuunnitteluun kuten mihin tahansa luovaan suunnittelutyöhön on hyvä varata aikaa vähintään kuukausi. Kiireisimpänä sesonkina aikaa voi mennä enemmänkin. Kiiretilanteita varten kysy mahdollisuutta Pihasuunnitelma viikossa palveluun
 • Mittaus ja kartoituskäynti tontilla, jolloin teidän ei välttämättä tarvitse olla paikalla.
 • Luonnosvaihe. Luonnoksen esittelykäynti tontilla, jossa tarkistetaan että suunnitteluprosessi on etenemässä oikeaan suuntaan ja tarvittavat muutokset saadaan tehtyä ajoissa.Luonnokseen kommettien mukaan tehtävät muutokset ja lähetys sähköpostilla hyväksyttäväksenne. Tässä vaiheessa tehdyt muutokset kuuluvat hintaan.
 • Suunnitelman ja mahdollisten asiakirjojen viimeistely. Hyväksytyn luonnoksen mukaan viimeistelty luonnos-, piha- tai toteutussuunnitelma suunnitteluasiakirjoineen lähetetään sinulle pdf:nä sähköpostilla ja laminoidut printit työmaakäyttöön postissa.
 • Suunnitelman toteuttaminen joko omin voimin tai tiimini avulla.
 • Pihatiikerin  palvelut suunnittelun jälkeen:
 • Tarjouspyynnöt ja urakoitsijoiden ja materiaalitoimittajien valinnassa avustaminen
 • Toteutuksen ohjaus ja vihervalvonta
 • Työmaakonsultointi
 • Istutus- ja viimeistelytyöt
 • Kasvitoimitukset luotettavilta paikallisilta taimistoilta myös muiden tekemiin suunnitelmiin.

Toteutuksen jälkeen valmiin pihan ihailukäynti  on asiakkailleni ilmainen.

Mitä pihasuunnittelu maksaa?

 • Pihasuunnittelun hinnoitteluun vaikuttavat pihasuunnitelman laajuus, tontin vaativuus (koko, korkoerot) asiakkaan toiveet, lähtötietojen tarkkuus ja puuuttuvien lähtötietojen hankintakustannukset sekä aikataulun kiireellisyys.

Tiesitko, että  noin 80% piharakentamisen kustannuksista määritellään jo suunnittelupöydällä? Samoin pihan tulevien vuosien hoitokustannukset.

 • Keskiverto omakotipihan rakentaminen maksaa noin 10 000 – 20 000 euroa, eikä ylärajaa ei ole.
 • Muotokieltään ja tunnelmaltaan samanoloisen pihan voi toteuttaa hyvinkin eri budjetteilla riippuen materiaalivalinnoista, varusteista ja oman työn osuudesta. Ammattitaitoinen suunnittelija ottaa huomioon budjettisi ja suunnittelee pihan, joka sinulla on varaa toteuttaa. Kaikkea ei tarvitse rakentaa heti valmiiksi. Säästöä syntyy kun tilavaraukset ja pohjatyöt tehdään suunnitelman mukaisesti samalla kertaa koko pihalle.
 • Rinnetontin suunnittelu ja rakentaminen on keskimäärin noin 20% tasamaata kalliimpi.

 

Pihasuunnittelun tuntihinta 75 euroa

Matkakorvaus 0,80 euroa kilometriltä Turusta.

Pihakäynti (1 tunti)  pihasuunnittelutarjouksen tekemistä varten on taloyhtiöille Turun seudulla ilmainen.

 

Palvelut suunnittelun jälkeen:

Työmaapalvelut tuntihinta 75 euroa

 

Istutus ja viimeistelytyöt, kitkentä ja alkuhoito:

Päivä 7 tuntia 420 euroa

Puolipäivää 4 tuntia 240 euroa

 

Hintoihin sisältyy 24% arvonlisävero. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Oikeus muutoksiin pidätetään.